Saturday, January 15, 2011

aku dan lontong paru....

dah terlalu lama aku tak makan lontong + paru nie...
al kisah seperti yang tertulis di bawah ini.

ari nie aku kerja shift pagi ( 0530 - 1430 ), dengan aku yang tak tidur satu malam, leka melayan blog sendiri dan kawan2 terdekat, setelah lama aku tinggalkannya gara2 terlupa password....

selepas berita buletin pagi, aku dan kawan2 pergi bersarapan, tempat yang di tuju, sungai penchala... sebab kat sana ada lontong + paru yang sedap ( pada pendapat aku laaa )
maklumlaa, bukan selalu aku dapat ke sana, hanya bila aku kerja pagi dan di hari sabtu @ ahad sahaja... hari lain masanya tak begitu mengizinkan... hari sabtu @ ahad, waktu tugasnya agak longgar sedikit, masa tu ajer lah yang ader kalau nak sarapan kat luar opis.

sambil makan aku bersembang dengan kawan2 yang ada... bad, sharol, farid, jamil, danial dan ju ( budak baru ) topik yang hangat di sembangkan, kisah election di sarawak yang dijangka akan diadakan pada bulan march tahun ini... luahan rasa tak puas hati pada ntv7 yang cuba mengkontrol semua kerja2 di sarawak... dengan booking hotel yang tak comfirm lagi dan macam2 lagi laaa... aku, bad dan farid cuba membandingkan dengan cara kami buat pada election yang lepas... banyak kelemahannya bila di fikirkan oleh kami2 semua... tapi apa boleh buat kami mentimun...

agak lama kami bersembang hingga tak sedar jam sudah melewati pukul 0900 pagi, segala kos sarapan di bayar oleh bro shahrol... tq bro.

dan kami terus pulang ke sarang kami... tv3, untuk meneruskan tugas2 yang telah diamanahkan kepada kami semua...

sekian untuk kali ini...

No comments:

Post a Comment